Kirkon keskusteluapu
Suomen ev.lut. kirkon keskusteluapu puhelimessa ja verkossa
suomeksi: evl.fi/kirkonkeskusteluapu
på svenska: evl.fi/kyrkanssamtalstjanst
- Palveleva puhelin 0400 221 180 joka ilta klo 18-24.
- Palveleva chat ma-pe klo 16-20.
- Palveleva netti avoinna joka päivä; viestiisi vastataan parin päivän kuluessa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL tuntee perheiden arjen ja tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista vapaaehtoistoimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.
- Lasten ja nuorten puhelin vastaa numerossa 116 111 ma-pe klo 14–20 ja la-su klo 17–20
- Chat on avoinna ma-ke klo 17–20
- Nettikirjepalveluun tulleisiin viesteihin vastataan kahden viikon sisällä.
- Vanhempainpuhelin vastaa numerossa 0800 92277 ma-ti klo 10–13 ja 17–20, ke klo 10–13, to klo 14–20
- Vanhempainnetin kirjepalveluun tulleisiin viesteihin vastataan noin viikon sisällä.
- Vanhempainnetin chat on avoinna ma-ti kello 10–13.
Mieli – Suomen mielenterveys ry
MIELI Kriisipuhelin
- suomenkielinen linja 09 2525 0111, avoinna joka päivä kellon ympäri.
- ruotsinkielinen linja Kristelefon 09 2525 0112, auki arkisin ma ja ke klo 16–20, ti, to ja pe klo 9–13.
- englanninkielinen linja Crisis Helpline 09 2525 0116, auki pe klo 9–13.
- ukrainankielinen linja 09 2525 0114, auki arkisin ma, ke ja to klo 12–16 ja ti ja pe klo 9–13.
- venäjänkielinen linja 09 2525 0115, auki arkisin ma, ke ja to klo 12–16 ja ti ja pe klo 9–13.
Verkkokriisityö
- MIELI Kriisichat auki ma-ke klo 15-19, to klo 15-21.
- MIELI Tukisuhteessa voi kirjoittaa saman tukihenkilön kanssa Tukinet-alustalla.
- Sekasin-chat 12-29-vuotiaille, auki ma-pe klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24.
Sivuilta mieli.fi löytyy erilaisia harjoituksia ja oma-apuohjelmia.
MIELI ry:n puhelin- ja verkkokriisityössä vastaajat ovat kriisityön ammattilaisia sekä tehtävään valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia ammattilasten tukemina. MIELI ry ei peri maksuja, soittamisen hinta määräytyy puhelinoperaattorin sopimuksesta.
Autismiliitto
Autismiliiton neuvontapalveluun voit olla yhteydessä, kun tarvitset neuvontaa ja tukea autismikirjoon liittyvissä asioissa. Neuvontapalvelu on tarkoitettu autismikirjon ihmisille, heidän omaisilleen ja läheisilleen sekä heidän kanssaan työskentelevälle ammattihenkilöstölle, viranomaisille ja muille tahoille.
- Neuvonta puhelimitse ma-to klo 12-15, p. 050 467 3130. Neuvontapalveluun ei voi lähettää tekstiviestejä. Torstaisin palvelemme myös englanniksi.
- Neuvonta sähköpostitse neuvontapalvelu@autismiliitto.fi
- Nuorille suunnattua Autismiliiton Neuvontapalvelua tarjotaan Sekasin Gaming-serverillä Discord-alustalla, missä vastaamme autismiin liittyviin kysymyksiin.
Lisätietoja: neuvontapalvelu
Ehyt ry / Päihdeneuvonta
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Samalla se vaikuttaa koko yhteiskuntamme hyvinvoinnin kehittämiseen.
Päihdeneuvontapuhelin tarjoaa neuvontaa ja apua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä – ilmaiseksi ja nimettömästi. Ammattiapua päihteisiin ja huumeisiin liittyviin kysymyksiin löydät numerosta 0800 900 45.
Ensi- ja turvakotien liitto
Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä.
- Nettiturvakoti.fi ja Apua väkivaltaan chat tarjoaa apua ja tukea matalalla kynnyksellä lähisuhdeväkivallan kaikille osapuolille. Chat on auki arkipäivisin klo 12-18.
- Apuaeroon.fi ja Apua eroon chat tarjoavat apua ja tukea lapsiperheiden erotilanteisiin. Chat on auki arkipäivisin klo 12-18.
- OnksOk.fi ja Lasten ja nuorten chat auttavat ja tukevat lapsia ja nuoria, kun totona on turvattomuutta tai väkivaltaa, vanhempien ero mietityttää tai oma seurustelusuhde satuttaa. Chat on auki arkipäivisin klo 15-18.
- Vauvaperhe.fi sekä Vauvaperheiden chat ja Vauvaperhe ja päihteet chat tarjoavat apua ja tukea vauvaperheen jaksamiseen sekä päihteisiin liittyvissä kysymyksissä. Vauvaperheiden chat on auki arkipäivisin klo 12-18 ja Vauvaperhe ja päihteet chat arkipäivisin klo 14-18. Kahdesti vuodessa järjestettävä Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmä auttaa äitejä vähentämään tai lopettamaan päihteiden käyttö.
Pikkutöppöset onnistumiseen /Filha ry.
Kysy asiantuntijalta -chat on auki tiistaisin klo 9-11:00 ja torstaisin klo 15-17:00 ja se ontarkoitettu henkilökohtaisemmille kysymyksille tupakoinnin tai muiden nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen liittyen. Keskustelu käydään kahden kesken tupakkavieroituksen asiantuntijan kanssa anonyymisti.
Viikkochat on avoin ryhmäkeskustelu keskiviikkoisin klo 20-21:30. Tutustu 7+1 askelta -materiaaleihin omaan tahtiisi ja tule kysymään ja juttelemaan teemoista viikkochatteihin.
Helsinki Missio
Aamukorva tarjoaa ystävällisen kuulijan ja keskustelukumppanin aamun varhaisina tunteina yli 65-vuotiaille. Voit soittaa Aamukorvaan, kun huolet painavat mieltäsi tai uuden päivän kohtaaminen tuntuu ahdistavalta. Päivystäjänä toimii aina tehtävään koulutettu vapaaehtoinen. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Aamukorva, puh. 09 231 20210 päivystää joka aamu klo 6-8. Puhelun hinta on operaattorisi hinnoittelun mukainen.
Nuorten kriisipiste tarjoaa luottamuksellista kriisityöntekijän kanssa käytävää keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille sekä nuorten perheille. Voit varata puhelinajan kriisityöntekijälle osoitteessa https://www.helsinkimissio.fi/nuorten-kriisipiste/keskusteluapua-nuorelle ja kriisityöntekijä soittaa sinulle.
Hengitysliitto
Facebook ryhmät:
Hengitysliiton sisäilmavertaisryhmä: Laita liittymispyyntö sisäilmavertaisryhmään ja vastaa esitettyihin kysymyksiin.
Hengitysliiton liikunnallinen vertaisryhmä sisäilmasta oireileville: Laita liittymispyyntö Lempeä liike -ryhmään ja vastaa esitettyihin kysymyksiin.
Vertaistukiryhmä tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettajille tai lopettamista harkitseville:Stumpin vertaisryhmä tupakoinnin lopettajille.
Vertaispuhelimet (Palvelu on maksutonta):
Sisäilmavertaispuhelin tiistaisin klo 10–11.30 ja torstaisin klo 16.30–18 numerossa 044 407 7010.
Astmaa sairastavien vertaispuhelin maanantaisin kello 18–20 numerossa 044 4077012.
Keuhkoahtaumatautia sairastavien vertaispuhelin tiistaisin kello 10–12 numerossa 044 4077013.
Uniapneaa sairastavien vertaispuhelin tiistaisin kello 10–12 ja joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina
kello 18–20 numerossa 044 4077011.
Hengitysliiton neuvontapuhelimet:
Palvelu on maksutonta. Soittaminen 0207-alkuisiin numeroihin maksaa enintään paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun verran.
Koronasta kuntoon -hankkeen neuvontapuhelin palvelee tiistaisin kello 15−18 ja torstaisin kello 9−12 numerossa 044 407 7029.
Kodin sisäilma- ja korjausneuvontapuhelin palvelee maanantaista torstaihin kello 9–15 numerossa 020 757 5181.
Sosiaali- ja terveysturvan neuvontapuhelin päivystää torstaisin kello 9−12 numerossa 020 757 5150.
Stumppi-neuvontapuhelin maanantaisin ja tiistaisin kello 10–18 ja torstaisin kello 13–16 numerossa 0800 148 484. Neuvontapuhelin tarjoaa tukea ja neuvontaa lopettamista suunnitteleville ja jo lopettaneille. Puhelimeen voi soittaa nimettömänä ja siinä vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset.
Palveluiden kesän ja vuodenvaihteen tauot löydät Hengitysliiton verkkosivuilta. www.hengitysliitto.fi
Imetyksen tuki
Imetyksen tuki tarjoaa koulutettua vertaistukea perheille imetykseen ja vanhemmuuteen. Verkkotuki on kahdenkeskistä, luottamuksellista ja anonyymia. Tuessa huomioidaan vanhemman oma imetystoive ja tilanne.
Tuemme kaikissa imetysasioissa, joissa vertaistuki voi olla avuksi. Kauttamme voi myös etsiä osaavaa ammattilaista haastavampiin imetyksen pulmiin.
• Rinnalla-sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupasta. Luo nimimerkki ja lähetä viesti imetystukivanhemmalle silloin kuin sinulle itsellesi sopii. Vastaamme 1-2 päivän kuluessa. Sovelluksessa voi lähettää viestejä ja soittaa verkkopuheluja tukivanhemman kanssa.
• Imetyschat päivystää useana päivänä viikossa osoitteessa imetys.fi.
Irti huumeista
Päivystävä puhelin p. 0800 980 66 on avoinna ma-pe klo 9-15 sekä ma-to klo 18-21.
Tarjoamme läheisille, huumeita käyttäville ja toipuville tukea sekä tietoa. Puhelin on anonyymi ja maksuton. Soittoosi vastaavat yhdistyksen työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset, ja puhelimeen vastaajat ovat kaikki vaitiolovelvollisia. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisina.
Kehitysvammaliitto
Verneri.net on verkkopalvelu kehitysvammaisuudesta. Neuvontapalvelussamme voit kysyä esimerkiksi kehitysvammaisuudesta, kehitysvammaisille tarkoitetuista tukitoimista ja palveluista sekä sikiöseulonnoista. Kysymyksen voit lähettää nimettömänä. Palvelu on tarkoitettu kehitysvamma-alan ammattilaisille ja opiskelijoille, kehitysvammaisten ihmisten läheisille ja lasta odottaville perheille.
- Seksuaalineuvoja vastaa kehitysvammaisten seksuaaliterveyttä ja seksuaalisuutta käsitteleviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää nimettömänä.
- Verkko-Kerttu-neuvontapalvelu vastaa laajasti kehitysvammaisten mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää nimettömänä.
Maria Akatemia
Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön puhelin- ja chat-palvelut naisille ja yli 15-vuotiaille tytöille (itsemäärittelyä kunnioittaen), jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa ja tarvitsevat tukea tunteiden ja itsehillinnän kanssa. Päivystyspalveluihin voi tulla nimettömänä. Jatkotukea varten tarvitaan asiakkaan nimi ja yhteystiedot.
Palveluiden kautta voi halutessaan päästä kahdenkeskisiin tapaamisiin ammattilaisen kanssa. Tapaamiset käydään Helsingin tai Tampereen toimipisteissä tai verkkovälitteisesti. Keskusteluiden jälkeen on mahdollisuus päästä ammattilaisohjattuun vertaisryhmään.
- Avoin Linja -puhelinpäivystys numerossa 09 7562 2260 palvelee suomeksi ja englanniksi. Päivystys on auki perjantaisin klo 12-14.
- Chat-päivystys on auki tiistaisin klo 10-12 ja 15-17, keskiviikkoisin klo 12-14, torstaisin klo 10-12 ja 14-16 sekä perjantaisin klo 10-12. Palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Päivystyksen ollessa suljettu voi laittaa sähköpostia osoitteeseen tuki@maria-akatemia.fi (yli 28-vuotiaat) tai keijunvarjo@maria-akatemia.fi (15-28-vuotiaat). Vastaamme kolmen arkipäivän kuluessa.
- Chattiin pääsee Naisenväkivalta.fi -sivustolta, mistä löytyy myös tietoa ja tarinoita naisen väkivaltaan liittyvistä aiheista.
Muistiliitto
- Vertaislinja-tukipuhelin tarjoaa kuuntelevan korvan omaishoitajan arjen tilanteisiin kuutena iltana viikossa klo 17–20 numerossa 0800 9 6000 (maksuton). Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat.
- Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin sekä niiden hoitoon ja palveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17) numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset. Ruotsinkielinen päivystys (Minneslinjen) tiistaisin klo 15-17 samassa numerossa.
- Muisti ja muistisairaudet -keskusteluryhmä kellon ympäri osoitteessa tukinet.net. Keskustelut tarjoavat vertaistukea niin muistisairauteen sairastuneelle kuin läheiselle.
Naisten Linja
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen. Yhteyttä voi ottaa myös, jos on huolissaan läheisestään. Puhelin- ja chat-palveluissa vastaavat koulutetut vapaaehtoiset naiset. Digitaalisen väkivallan palveluissa ja vertaistukiryhmissä väkivaltatyön ammattilaiset. Toiminta on luottamuksellista. Palvelut ovat anonyymeja ja maksuttomia.
- Tuki- ja neuvontapuhelin 0800 02400 ma-pe klo 16–20
- Chat ti & to klo 16–20
- Digitaalisen väkivallan palvelut ajanvarauksella ja somessa.
- Vertaistukiryhmät – ajankohtaiset kasvokkain ja verkossa toimivat ryhmät.
Nollalinja lähisuhdeväkivallalle
Nollalinja lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Nollalinja 080 005 005 on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa.
Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Lasten ja nuorten keskus ry
NettiSaapas ja Nettitupu
Palvelut on suunnattu kaikille kouluikäisille. Palvelu toimii chatilla ja sähköpostilla. Viestejä voi lähettää koska vain. Vastaukset tulevat noin vuorokauden kuluessa kouluaikoina. Nettitupu on paikalla varmimmin ti-iltaisin klo 17.30-19.30. Silloin kun päivystäjä on poissa, niin voi lähettää nettisivuilta viestin palveluun ja siihen vastataan mahdollisimman pian.
SaapasChat löytyy osoitteesta tukinet.net.
Väestöliitto
Nuorille
- Poikien Puhelin 0800 94884 arkisin klo 13-18; chat poikienpuhelin.fi ma-to klo 13-18 ja pe 13-15.
- Seksuaalineuvontachat osoitteessa vaestoliitto.fi/nuoret.
- Ajanvarauschat seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa
- Q&A Seksuaalisuudesta nuorille -palsta
Nuorille aikuisille suunnatut palvelut 20-34-vuotiaille – Tarjoamme Hyvä kysymys-verkkopalvelussa päivystyschatissa keskusteluapua parisuhteen ja etäsuhteiden teemoista nuorille aikuisille. Hyvä kysymys -verkkopalvelussa on tarjolla myös ajanvarauschatteja nuorille aikuisille seksuaalisuuden, parisuhteen ja etäsuhteen teemoista.
Väestöliiton Et ole yksin- palvelu – Keskusteluapua puhelimessa ja chatissa kiusaamista, seksuaalista häirintää, ahdistelua, väkivaltaa tai mitä tahansa epäasiallista käyttäytymistä urheiluharrastuksessa kokeneille ja kohdanneille. Lue lisää: www.etoleyksin.fi
Väestöliiton maksuttomat palvelut pienten lasten vanhemmille – Ammattilaisten antamaa varhaista tukea ja verkkopalveluja vanhemmuuden ja parisuhteen tueksi. Palvelumme on valtakunnallista ja ennalta ehkäisevää.
- Perhepulma-chat tarjoaa keskusteluapua vanhemmuuden ja parisuhteen pulmiin joka arkiaamu klo 9.30-11.30. Voit myös varata ajan chat-vastaanotolle.
- Perhepulma – kysy asiantuntijalta -palstalle voit lisätä oman kysymyksesi
- Parisuhdepuhelin palvelee numerossa 040 6794770 tiistaisin ja torstaisin klo 13-15
- Artikkeleita, videoita, kursseja, testejä ja podcasteja vanhemmuuden ja parisuhteen tueksi.
Väestöliiton neuvontapalvelut isovanhemmille – Sukupolvien sopu tarjoaa neuvontapuhelinpalvelun torstaisin klo 12–13 numerossa 0404802100. Isovanhempi voi lähettää kysymyksensä myös sähköpostitse isovanhemmuus@vaestoliitto.fi. Isovanhempi voi varata henkilökohtaisen ajan maksuttomalle etävastaanotolle.
Raiskauskriisikeskus Tukinainen
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on seksuaalirikosten uhrien tukijärjestö. Se antaa apua tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan ja/tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen. ja tarjoaa yhteistyötä, konsultaatioapua ja koulutusta eri alojen ammattilaisille, viranomaisille, järjestöille ja oppilaitoksille. Palvelumme on tarkoitettu seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien kanssa työtä tekeville
- Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899, ma-to klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15–21.
- Juristipäivystys, seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97895, ma-to klo 13–16.
- Verkkoauttaminen: nettitukinainen.fi
Rikosuhripäivystys
Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa mm. tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita.
- Rikosuhripäivystys 116 006 päivystää suomeksi ma–to klo 9–18 ja perjantaisin klo 9-16. Se tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Soittaminen on maksutonta ja puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä. Ruotsiksi Rikosuhripäivystys 116 006 palvelee ma–pe klo 12–14.
- Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177 – Juristin puhelinneuvonta päivystää ma-to klo 17–19. Neuvonnassa rikoksen uhri saa mahdollisuuden tarkistaa lainmukaisia oikeuksiaan ja saada ohjausta.
- RIKUchat – palvelu verkossa – Chat palvelee ma–to klo 9–18 ja perjantaisin klo 9–16. Chat on helppo ja nopea tapa kysyä, kertoa ja saada ohjeistusta rikosuhriasioista. Chat löytyy riku.fi-sivun oikeasta alalaidasta.
SOS-Lapsikylä
SOS-Lapsikylän Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapselle tilanteeseen, jossa hän kokee olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsee apua. Chat on auki joka päivä klo 9–22.
Surunauha
Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille. Oletko menettänyt läheisesi itsemurhalle? Haluaisitko puhua asiasta saman kokeneen kanssa? Lähetä meille tekstiviesti ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603, niin vertaistukijamme soittaa sinulle. Halutessasi voit kirjoittaa viestiin toiveen soittoajasta ja vertaistukijan menetystaustasta. Esimerkkiviesti: Tukipuhelu, lapsen menettänyt äiti, arki-iltaisin. Sinulle soitetaan lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa.
Välitämme vertaistukipuheluja myös toimistomme kautta, soita p. 040 545 8954. Älä jää yksin surusi kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä! Surunauhan vertaistukipuhelin palvelee ympäri vuoden.
Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu
Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluun voi soittaa, lähettää sähköpostia tai ottaa yhteyttä chatissa. Yhdistyksillä on myös vastaanottoja. Syöpäjärjestöt tarjoavat neuvontaa sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.
- Puhelinneuvonta palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15.
- Sähköpostineuvonta – Neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla. Sähköpostiviesteihin vastataan neuvontapalvelun aukioloaikoina. Sähköpostilla voi jättää myös soittopyynnön. neuvonta@cancer.fi
- Chat – Neuvontapalvelun chatissa voi keskustella reaaliaikaisesti hoitajan kanssa joko kahdestaan tai ryhmässä. Chat toimii ajanvarauksella. Chatissa voi keskustella omalla nimellään tai nimimerkillä.
Takuusäätiö
Velkalinja ja chat
Takuusäätiön Velkalinja ja chat -neuvontaan kanttaa ottaa yhteyttä kun omat tai läheisen raha-asiat painavat mieltä. Huoli voi olla pieni tai suuri. Linjoilla vastaavat säätiön työntekijät. Hahmotamme tulo-, meno ja velkatilannetta. Meiltä voi kysyä esimerkiksi taloudenhallinnasta, laskujen sopimisesta, maksuhäiriömerkinnästä, velkojen ratkaisukeinoista tai perinnästä. Neuvonta on maksutonta, valtakunnallista ja anonyymiä.
Velkalinja palvelee arkisin kello 10 – 14 numerossa 0800 98009.
Kysy rahasta -chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00 osoitteessa www.takuusaatio.fi
Uniliitto
Uniliitto ry on Suomessa toimivien uniyhdistysten kattojärjestö. Liitto tarjoaa unihäiriöistä kärsiville apua, tukea ja tietoa sekä edistää edunvalvonnalla unihäiriöiden hoidon kehittämistä ja tasavertaista saavutettavuutta. Toiminnan tarkoituksena on myös lisätä yleistä tietoisuutta nukkumisen ja vireystason vaikutuksesta elämänlaatuun ja toimintakykyyn.
UniNeuvo -puhelin 050 550 2288 auttaa uneen ja unihäiriöihin liittyvissä kysymyksissä keskiviikkoisin klo 17-19. Päivystäjinä ovat unihäiriöiden hoitoon perehtyneet terveydenhuollon ammattilaiset, Suomen Unihoitajaseuran jäsenet.